Ajalooline traditsioon: Paide ja Anna.

Suusõnaline traditsioon - Ajaloolised isikud - Mõisnikud - Mitmesugused mõisnikud - Fersen, Olustvere krahv

Olustvere vallas olnud vana Nikolai aegne soldat, see käinud mitmeis sõdades. Tal olnud invaliidina teine jalg ära, selle asemel olnud tal puujalg. Aumärke olnud. Fersen on pidanud teda oma auvõõraks. Kui ta Peterburist tulnud, siis saatnud ta puujalale hobused järele. Sõitnud ühes ja söönud ühes lauas. Jutustaja mäletab seda oma poisikesepõlvest.
EKLA, f 199, m 44, 96 (IV-D1c) < Paide-Anna khk., Kirila k., Miku t. < Türi khk. - Hilda Kõrge < Jaan Kivisild, 58 a. (1930)